Извънземни на Луната? Кой знае?...

Хората отдавна се вълнуват от въпросите има ли извънземни на Луната, къде точно живеят те, наблюдават ли ни, добронамерени ли са към нас?


Още великият Леонардо, който е известен с десетките си открития в различни области на науката, е бил категоричен, че ‘хора, които малко приличат на нас, се движат по небето с кръгли карети. Някои от тях живеят на обратната страна на Луната’...


Леонардо дори написал трактат за Луната, като изложил разсъжденията си за странни къщи, които се намират на обратната страна на нашия спътник. Той дори нарисувал видимата  от Земята страна на Луната, която поразително прилича на човешко лице.


Ако в днешно време тази рисунка се сравни със снимка на небесното нощно светило от сателит, ще видим колко голяма е приликата. Никой не може да каже как Леонардо е успял от Земята да види такива подробности, след като се знае, че първият телескоп е конструиран, когато той отдавна е покойник?


По-късно, по времето, когато живее Галилео Галилей, безброй телескопи започнали да наблюдават естественият спътник на Земята и наблюдаващите също различили  странни сенки и движения по лунната повърхност.


В днешно време в Британското астрономическо дружество има повече от 2 хиляди съобщения за появяващи се и изчезващи огнища, линии и геометрични фигури по лунната повърхност. След много спорове през годините, учените са стигнали до извода, че на Луната наистина става нещо странно.


През 50-те години на миналия век много обсерватории са отбелязали върху картата на Луната повече от 200 бели сферични обекти. А през 1963 година пък били отбелязани две групи ярки огньове, северно от кратера на Града. По-късно те изчезнали оттам, но били забелязани край друг кратер.


Доста учени са убедени, че върху лунната повърхност са разположени многобройни огромни механизми. Повечето от тях са изоставени, но някои продължават да работят.


В зоната на кратера Кинг, например, се наблюдава голяма активност. От снимки там  добре се виждат механизми с формата на буквата Х и с големина 1,5 мили. На Луната са открити и цилиндри, обли и осмоъгълни кубета...В Морето на спокойствието пък руски астроном открил, с помощта на телескоп, изкуствено съоръжение. То е с форма на паралелепипед и размери 15 на 3 километра. Съдейки по блясъка, съоръжението е направено от метал.


Един от астронавтите на Аполо 15 разказва: ‘Когато преминавахме край Луната, до нас летяха маса обекти: бели и блестящи. Явно имаха двигатели’. Негов колега пък, от мисията на Аполо 11, изпраща следното съобщение до земната база, когато стъпва на лунната повърхност: ‘Виждам безброй малки кратери с диаметър 6 до 15 метра. На половин миля от нас се виждат следи, които изглеждат като оставени от танк... Тук има големи обекти, сър! Огромни! О,Боже! Те са от другата страна на кратера и ни наблюдават’...Направо да те хване страх!


Ако се съди по всичко казано по-горе, може да се съди, че на Луната живеят представители на друга цивилизация. Засега те не са влезли в контакт с нас - земляните, но може да ни посещават на Земята, може да се появяват и сред нас, без да ги усетим.


А кога ще се разкрият, е въпрос на търпение. Дотогава трябва да се надяваме, че един ден все пак ще го направят и ще бъдат добронамерени към нас. Но... , за съжаление, прогнозите на британския професор Стивън Хокинг не са никак успокоителни...
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!