Жената избира колата по красота

Поредното изследване на един от най-големите европейски изследователски центрове за потребителски нагласи разкрива старата истина, че жените избират кола по външния й вид, докато мъжете пренебрегват външността за сметка на техническите параметри и екстрите, независимо дали става дума за автомобил, лампи, пощенски кутии, или друго. За представителките на нежния пол от най-голямо значение е формата на купето (така наречената коросерия на автобмобила), след това се подрежда разходът на гориво и на трето място е цветът на колата. После се подреждат характеристики като мощност на двигателя, максимална скорост, цена на поддръжката и др.

Още един факт изненадва социолозите - нежната половина на човечеството все повече припада по големи коли и иска да кара джипове. Джипът вече не е изключително мъжка кола и тази тенденция дори в България вече ще заформи десетилетие. Джиповете или т.нар. SUV - Sport Utility Vehicle, приличат на комбитата от близкото минало. Някои от тях приличат на седани или просто на купета. Обикновено са с 5 врати, а най-любими за жените са джиповете кабрио в задната част.

Хубавата новина е, че в днешно време, жената дори без помощта на мъж може да пазарува автоаксесоари и части онлайн.

Вторият вид автомобилно купе, по което си падат дамите, е това на кросоувъра. Той прилича на джип, но има платформа на лека кола и е масово срещан в градовете по света и у нас. Купето с 2 врати и по-рядко това с 3 и 4 врати се нарежда на трето място в избора на нежния пол. Тези коли обаче си имат много специфични потребители - това са предимно млади момчета и жени, които бързат да сменят колата, когато станат майки, тъй като тя става малка за семейство с деца.

Жените подобно на някои мъже, също са изкушени от кабриолета. Тези коли са с форма на купе и свалящ се покрив, като и тук има една интересна подробност - жените предпочитат кабриолети седани, докато мъжете избират тези с висока проходимост.

Според статистиците седанът е любима семейна кола, която повечето омъжени жени са принудени да понасят заради голямото й пространство, но иначе никак не си падат по нея заради сравнително грубия й вид. Ако жена-шофьор кара седан, то това е малък градски седани и почти никога не е пълноразмерно луксозно возило.

Назад в списъка на женските предпочитания е хечбекът - кола с двуобемна каросерия и  задна врата, която осигурява достъп до купето. Багажът се слага до пътниците, а задните седалки се сгъват и така мястото за багаж се увеличва. Въпреки че не го харесват, много дами признават достойнствата на този вид кола, която може да побере многочленно семейство. 

На следващо място в списъка са лифтбеците - коли, чието купе е нещо средно между хечбек и купе, а задната им част е издължена. Имат 3 врати, но може и да са с 5. Лимузината пък е кола, в която дамите предпочитат да се возят, но никога не и да карат. Повече компромиси правят жените с комбито - дълга, не колкото лимузина кола. Компромисът отново е заради децата и повечето членове на семейството. Понякога жените карат пикап - товарен джип с открита задна част, или пък ван - високо комби с много пространство за багаж или малка къща на колела. Отворете euavtochasti.bg и ще намерите всичко подходящо за вашия автомобил.

Няма как обаче да пропуснем факта, че мъжете са една идея по-практични. Дали търсят автомобил, или кето помпи (slurry pumps), или пък просто крушки, техният избор  е от гледна точка на това върши ли работа и каква. 
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!