Как да купуваме дрехите си?

Томи Хилфигър, известният  американски дизайнер, е направил тест, с който всеки може да си помогне в правилния избор на нови дрехи. Ако спазвате следните съвети,  можете смело да купувате.

1. Дрехата е ушита по моята фигура, а не по тази на Кейт Мос.

Всяка жена има в гардероба си рокля , пола или блуза, които са й леко тесни. За тях са изхарчени пари, които направо са  хвърлени на вятъра. Купувайте дрехи само от размера, който носите в момента, а не такъв, какъвто бихте искали да имате в бъдеще.

2. Готова съм да облека това веднага!

Ако искате да се преоблечете или преобуете в магазина и да излезете на улицата с новата си придобивка, тази вещ е вашата. Ако си мислите, че към нея трябва да купите и още нещо, много голяма е възможността  съдбата й да бъде отлежаване в гардероба.

3. Ще нося това сега, а и през следващата година!

Купувайте дрехи, които ще носите няколко сезона поред. Цената в този случай ще е по-висока от обикновено, но нали правите дългосрочни инвестиции и в красота, и в качество.

4. Имам отлично настроение!

Мнозина смятат шопинга за лекарство против всякакви беди. Това не е така: повечето неудачни покупки се правят именно в състояние на стрес. Ако не сте в настроение, по-добре идете на фитнес, където ще се избавите от негативните емоции и то с полза за фигурата, а и  без загуби за портфейла.

Както казахме, ако  спазвате всички тези съвети, може да купувате смело.


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!