Кои храни помагат за отслабване?

Специалистите вече имат ясна представа, които са храните, които помагат в борбата ни с излишните килограми.

Диета, в основата на която стои грейпфрутът, със сигурност спомага за по-бързо сваляне на килограмите. В нея няма нищо особено - само трябва да се изяжда ½ плод преди всяко хранене.

Грейпфрутът съдържа вещества, които помагат да се борим с раковите клетки. Много известни хора, като София Лорен, например, отдавна са включили  този плод в менюто си.

Може  да се хапва грейпфрут и след хранене - той моментално  изгаря излишните калории. Но с него трябва да се внимава, ако взимате лекарства за сърце и кръвно, защото влиза във взаимодействие с тях.

Знаете ли, че простата тиква е отлично средство за изгаряне на мазнините? В 100 г тиква се съдържат само  40 калории. Освен това меката вътрешност на тиквата  е полезна за стомаха. Отдавна е доказано, че влакнините в нея едновременно укрепват здравето и помагат на тези, които искате да отслабнат.

Постното говеждо месо е незаменимо за отслабване. В него има много белтъчини. Достатъчно е да изядете неголямо парче /200 г/, за да притъпите чувството на глад. Важно е да  се знае, че белтъкът, който  се съдържа в месото, създава чувство за ситост за много дълъг период от време.

В маслините пък има вещества, които обновяват клетъчните мембрани и слизестата обвивка. Те помагат на работата на сърцето, черния дроб и стомаха. При честа консумация на маслини раните заздравяват по-бързо. Не е зле, ако можете да погълнете няколко маслини с костилките. Доказано е, че те отличино очистват стомаха и даже разбиват малки камъчета.  Зехтинът пък се усвоява лесно от организма и регулира солите и мазнините.

В някои страни наричат зеления чай ‘дар от боговете’. Той съдържа огромно количество антиоксиданти. Оказва общоукрепващо и целебно действие на целия организъм. Отлично регулира обмяната на веществата и помага на работата на храносмилателната система.

Зеленият чай активно се бори с наднорменото тегло, като изгаря излишните калории. Тези, които са решили да отслабнат и да изваят фигура за лятото, трябва задължително да го включат в хранителния си режим .
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!