Лакът трябва да се избира според формата на ноктите

Модните тенденции в маникюра са най-разнообразни - от естествени тонове през пастелна палитра до крещящи цветове. Дължината на ноктите пък е от къси до по-дълги, но задължително поддържани с безупречен маникюр.  Добре е, ако формата на нокътната ви плочка е идеална, но ако не е, може да я промените с лак.

Широката нокътна плочка може да се коригира с лак в по-тъмни тонове -  той се нанася в средата на нокътя  като се оставят по две тънки неоцветени лентички в двата края. Този трик визуално  стеснява формата на ноктите.

Ако пък сте с тесни нокти, изберете червени и розови нюанси. Ако оцветите целия нокът, ще създадете илюзия за по-голяма дължина.

Късите пръсти ще изглеждат по-дълги като преди лакиране избутате кожичките до основата на ноктите, за да отворите по-голямо пространство, но без да ги режете. Лакирайте  се  с червени  и тъмни цветове.

За дълги нокти и пръсти, които привличат вниманието, са подходящи тъмните и наситени нюанси.

Ако имате много бяла кожа, избягвайте черния и морав маникюр. Контрастът ще е много  силен и няма да стои добре на тена ви.


Ако имате много бяла кожа, избягвайте черния и морав маникюр. Контрастът ще е много  силен и няма да стои добре на тена ви.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!