Любов или влюбване - разберете сами

Влюбени сте до уши. Но дали това е любов,  как да я различите от обикновеното влюбване?


Трябва да се знае, че любовта и влюбването са две абсолютно различни неща. Те се различават по своята природа, по силата на проявата си и по продължителността си.


Любовта не  идва веднага. Тя идва бавно, от ден  на ден става по-силна и по-здрава. Влюбването е избухване на емоции и усещания.


Любовтa или никога не си отива, или си отива много бавно. Докато влюбването отлита за миг, точно както  е дошло.


Влюбването сближава, но не за дълго. Отначало човекът ви харесва  във всяко отношение. То   е като шампанското - отначало  от него главата се замайва, приятно опиянява, а после става безвкусно, а на сутринта главата боли... Любовта пък идва постепенно, всяка секунда прекарана с въпросния човек е ценна. Има не само физическо влечение, но и духовно. Любовта прилича на скъпо вино, което  с течение на годините става по-добро.


Любовта  може да се появи без сексуално влечение, докато влюбването е самото влечение.  Любовта е постоянна, а влюбването може да се появява и да изчезва на всеки половин час.


Любовта ни дарява с увереност, а влюбването със съмнения и   ревност. Любовта  отчита реалността и проблемите, а влюбването ги игнорира.


Любовта предполага съвместимост  на партньорите, влюбването я пренебрегва; любовта преминава през обиди и скарвания без загуби, като се обогатява с опита, а влюбването бледнее и се губи на фона на делника. Любовта е съзидателна, влюбването - разрушително. Любовта е безкористна и взаимна, а влюбването  - егоистично и може да бъде едностранно.


Когато сте влюбени, не забелязвате недостатъците на избраника си, той е    идеален. В любовта обаче вие виждате всички негови минуси, но се учите да живеете с тях.


За любовта разделите не са страшни, а за влюбването това е краят. Когато истински обичате, вие може да обичате и от разстояние, радвате се на успехите на партньора си и страдате заради неуспехите му.


Влюбването не търпи студенина и равнодушие.  Любовта не угасва, дори партньорът ви да си отиде. Отива  далеч, без надежда да се върне, отива си от този свят. Вие продължавате да го обичате и живеете и заради двамата...


И така, като имате предвид горното, може да определите какво изпитвате - любов или влюбване. Ако сте влюбени, това най-вероятно може да отмине, а вие  междувременно се наслаждавайте на приятните и неангажиращи отношения. Смятайте увлечението си за генерална репетиция, докато срещнете  онази, истинската любов.  И не взимайте прибързани решения, за които после ще съжаляване.


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!