Любовта по света - част II

При англичаните любовта в много  случаи започва с приятелство. Във Великобритания хората най-често се запознават на работа или в учебното заведение, където учат.


Чувството за хумор на англичаните е едно от най-ценените качества, затова пътят към сърцето там минава през шегите. Мъжете не си падат много по женската инициатива и затова там именно те първи канят на среща в някой бар.


Любопитно е да се знае, че англичаните не си уреждат срещи в петък или събота, защото тогава се срещат с приятелите си. Но пък ако някой мъж има сериозни намерения, всеки ден може да получавате цветя от него, както и  романтични изненади. Но английските мъже не бързат да се женят, докато не станат достатъчно финансово стабилни.


Повечето шведи живеят заедно без да сключват брак. В Швеция обаче, правата на  тези двойки са същите като при женените. Най-често двамата партньори имат отделни банкови сметки, въпреки че си поделят разходите. Нещо повече - там в ресторант те могат да получат дори две отделни сметки.  Обикновено двойките се запознават или чрез приятели, или по интернет.


В Германия често се сключват бракове по сметка и мъжът е повъзрастен и богат от партньорката си. Германският мъж не обича жената да е по-успешна от него във финансово  отношение. Поканата за среща става най-често по интернет. Ако след първата среща мъжът не покани дамата на кафе, кино или ресторант, значи че той  няма сериозни намерения.


В съвременен Китай срещите обикновено се състоят в кафене или в ресторанти и барове. По принцип китайските мъже са щедри и винаги плашат сметката. Но на първата среща те отиват със своя най-добър приятел, който тогава плаща сметката. Ако реши да се жени, китаецът е един от най-надеждните съпрузи - в Китай процентът на разводите е много нисък.


Интересно е да се знае, че испанките са много независими жени и се обиждат, ако мъжът им плати сметката,  ако ги  изпрати до вкъщи и ако има плати сметката.  Ако испанец ви покани на обяд или на следобедно кафе, то значи, че той има сериозни намерения.


В САЩ процентът на разводите е най-висок в света, въпреки че там има култ към семейството. Срещите са обикновени - кафене, бар или кино плюс вечеря. Ако партньорите са прекарали заедно нощта, момичето си тръгва само за вкъщи. Но пък сексът на първа среща се среща доста често.


Каквото и да сме слушали за Франция и французите, нещата съвсем не са така романтични. Френските мъже, например, не обичат да подаряват цветя или пък да правят романтични изненади. Първата среща обикновено е на закуска или на обяд. Французите са готови да платят сметката, ако много са харесали дамата. Във Франция е много разпространено съжителството без официален брак.


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!