Мед против махмурлук

Свикнали сме да чуваме, че медът е изключително полезен за човешкия организъм. нещо повече, според специалистите той може  да прочисти тялото от токсините и вредните вещества...И това е наистина така, защото този продукт се препоръчва и използва за лечение на много болести и неразположения.

Напоследък учените са усановили, че  медът помага и при махмурлук.  Британски специалисти твърдят, че фруктозата, която се съдържа в меда, играе незаменима роля по отношение на разграждането на алкохола в човешкото  тяло. В най-голяма степен ефикасността на пчелния продукт по отношение на махмурлука се крие в това, че медът разгражда алкохола до безвредни продукти, а оттам се стига и до липсата на традиционните неразположения, с които това състояние се свързва.

След консумация алкохолът се разгражда първо ацеталдехид, който е силно токсичен и на него в най-голяма степен се дължат главоболието, гаденето, повръщането и всички онези неприятни усещания,  с които е свързано прекаляването с алкохол.

Когато обаче на помощ дойде медът, фруктозата в него преобразува алкохола направо в оцетна киселина. Тя пък, в резултат на нормалните метаболитни процеси, се изгаря до въглероден двуокис, който се издиша…

Имайки предвид горното, учените препоръчват медът да се консумира още по време на празничната трапеза. Идеално решение са препечените филийки с мед.   
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!