На вниманието на геймърите

Наскоро проведено изследване на английски учени е установило, че хората, които играят на електронни игри часове наред, могат да изпитат изкривено възприемане на реалността.

Някои от пристрастените споделят, че на моменти им се появяват картини от любимата им  игра, други пък виждат пред очите си падащи менюта, а в главите на атрети звучат музиланите фрази, които често слушат. Нещо повече - част от геймърите признават, че виждат цветни образи и издигащи се екрани, докато шофират.

Ето защо учените са стигнали до заключението, че  гледането на вицуални стимули за продължителен период от време може да доведе до халюцинации. Те предупреждават шофиращите да бъдат особено внимателни - доказано е, че в екстремни случаи подобни нереални видения могат да накарат човек да мисли и реагира нерационално.

Все пак според специалистите, по-голямата част от геймърите наистина иаграят доста интензивно, но въпреки това не при всеки се появява подобен проблем. Всичко е свързано с индивидуалнта чувствителност.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!