Наближава времето абитуриентските балове

Малко време остана до абитуриентските балове - празникът на зрелостта и напускането на класната стая. Абитуриентските балове са преди всичко, за да могат завършващите да направят т. нар. "прекрачване на прага", който ги дели от ученическата скамейка до истинския неподправен живот. Най-голямата емоция е самата подготовка за абитуриентския бал - избора на облекло, обувки, аксесоари, автомобил, придружител - и тя продължава с месеци. Зрелостниците вече са на финала на подготовката за  бляскавата вечер, която ще увенчае раздялата им с гимназията и съучениците.


Свързваме баловете  всяка година с много емоции и елегантни тоалети. Еуфорията,  обаче, тепърва предстои.


Ако сте абитуриентка и все още не сте си избрала рокля, то добре е да го направите вече - време е.  Повечето  модни къщи вече са пуснали пролетно-летните си колекции на пазара. Цените на роклите варират - могат да се намерят и на съвсем прилични цени, както и на баснословни... Всичко зависи от плата, дължината и декорациите, естествено  и от модела и марката, но най-вече от финансовите възможности на зрелостника и неговото семейство.


Тъй като повечето  марки вече са изкарали   колекциите си, можете,  при желание, да заложите на рокля и от български дизайнер.


Бутиковите магазини пък  предлагат изработване на рокля в цвят по желание.  Тук,  обаче, цените са по високи. Ако  пък  тази инвестиция за рокля, която ще облечете само веднъж, ви се вижда скъпа, спокойно  може да намерите хубава рокля и за по-малко пари и пак да изглеждате уникална и ослепителна.


Най-важното обаче, е този сезон да бъдете естествена, да не се състарявате излишно с  неподходящи  дрехи, прическа и грим.  Вие сте млада и може да изглеждате елегантна, без да се труфите излишно.


Колкото дамите се стремят да бъдат шармантни на абитуриентския си бал, толкова господата  избягват прекалено  официалните тоалети.  Те наблягат на  марковите дънки и фешън обувките на известни световни марки.


Цените,  обаче, на тоалета на мъжете, съвсем  не са по-ниски от тези на дамите.  Защото марковите дънки струват поне 300 лева. Поне още толкова ще струват и стилните обувки.  Да не говорим за ризата, която, според производителя, може да удари и хилядарка.  Сакото от известен дизайнер също няма да бъде евтино.


Ако обаче, разполагате с ограничен бюджет, не се притеснявайте - можете да изглеждате зашеметяващо  и за по-малко пари.  Най-важното е да вложите въображение и най-вече - да бъдете в добро настроение.


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!