Най-честата причина за разводите

Най-честата причина за прекратяване на връзката между мъжа и жената са споровете за пари - това твърди проучване на британски и испански учени. Проучването показва, че 58% от необвързаните признават, че причината  за края на последната им връзка са именно финансовите проблеми. Главните разногласия били за това по колко точно пари да се харчат. Други пък твърдят, че са се разделили с половинката си, защото е прекалено голяма разсипница или разсипник.

Парите са най-разпространиеният повод за разводи, сочат данни и на проучване на университета на Охайо /САЩ/. Според изследователите всичко произлиза от различните представи на мъжа и жената за доходите, дълговете и благосъстоянието на семейството.

За мъжете било свойствено да смятат, че приходите в семейния бюджет са по-големи, докато жената преувеличава размера на дълговете. При това и единият, и другият смятали, че съпругът или съпругата печели по-малко, отколкото казва. Любопитно е, че данните показват, че споровете намалявали значително с повишаването на семейните доходи.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!