Намерете рецептата за хармонична и здрава връзка

Всяка връзка между двама партньори сама по себе си е уникална. Естествено е, обаче, че съществуват  доста общи правила, които да помогнат да се поддържа тя стабилна.  Но колко хора са наясно, че силната и стабилна връзка  има сериозна полза за здравето и може да подобри качеството на живот?


Едно от основните неща при човешкото общуване е докосването. Според специалистите, още от детска възраст нежният допир до детето стимулира развитието на неговия мозък. Те твърдят, че нежното докосване повишава нивата на хормона на любовта  окситоцин.


Трябва да се знае, че сексът не е единственият начин за поддържане на нежност и интимност между двамата партньори. Понякога са достатъчни само нежните погледи, държането на ръцете, прегръдките и целувките.


Обикновено в началото на една връзка всичко  върви добре, но с течение на времето, когато ангажиментите на двамата партньори нараснат,  те все по-рядко намират време един за друг. Затова добре е това да се промени - поне за 5 минути, преди тръгване за работа сутрин, изпийте по едно кафе заедно, намерете време за дейности, които заедно харесвате, защото  това отчуждение често води и до раздяла.


Забавлявайте се заедно, смейте се. Според специалистите смехът е лекарство срещу напрежението, той повишава секрецията на хормона на щастието - серотонин. Учените твърдят, че смехът стимулира и имунната система.


Много важни за стабилността на връзката между двама партньори е доброто общуване. Стресът пък може да попречи на общуването, затова е добре да се постараете да го намалите.


Трябва да сте наясно, че здравите отношения се крепят на компромиси и от двете страни. Трябва да давате, но и да получавате. Защото незадоволените нужди във връзката могат да доведат до депресия, а това да я направи  по-скоро вредна, отколкото полезна за здравето.


Любовта е важна за връзката между двама души, но въобще не е достатъчна за здравите и щастливи взаимоотношения. Затова всяка двойка трябва да намери  собствена рецепта за хармонична връзка.


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!