Нов метод за премахване на излишното окосмяване

Много дами се притесняват, че са прекалено окосмени - имат косми по цялото тяло и дори на места, където това не е характерно за една жена. Проблемът е сериозен и причините могат да бъдат най-различни.  

На медицински език състоянието е познато като хирзутизъм  и се характеризира с повишени нива на мъжките полови хормони андрогени в женския организъм - това е основна предпоставка за излишното окосмяване.

Според специалистите, решение на този въпрос има и то е много лесно и ефикасно.  Става дума за прием на чай от мента. Наскоро турски учени са достигнали до откритието, че редовният прием на чай от мента намалява видимо излишното окосмяване при жени, страдащи от този проблем. Според експертите  приемът на две чаши чай от мента дневно  е достатъчен, за да се нормализират нивата на въпросния хормон.

Досега блокирането на мъжкия хормон в женския организъм ставаше чрез прием на орални таблетки, но учените са категорични, че чаят от мента е добра естествена алтернатива за справяне с излишното окосмяване.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!