Новите технологии помагат за отслабването

Всички  искаме да сме  в добра физическа форма. Това обаче изисква постоянни грижи, които включват упражнения, следване на определен режим на живот и особено важното - правилно хранене.

Ако това ви се струва трудна задача, новите технологии ще ви помогнат. Специалисти от университета Клемсон са създали устройство, което отчита буквално всяка хапка, която бихте сложитли в устата си.

Когато човек седне на масата, той неминуемо се увлича в хапване и пийване и много често не може да контролира консумацията на храна.  Ето защо,  този процес трябва да бъде автоматизиран.  Убедени в това, учените  предлагат устройството Each Bite Counter , което е с формата на ръчен часовник и представлява  своеобразен ‘крачкомер’  за лъжицата и вилицата.

Mалкият LCD екран  показва броя на хапките - отчита  се всяко поднасяне на лъжицата към устата. Устройството е създадено на базата на широко достъпни компоненти от рода на акселерометъра  и жироскопа.  Цената, обаче, може да се окаже проблем за широкото му приложение.  
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!