Ново попълнение в каталога на Издателска къща INICIALI

На  22 юли излиза от печат романа на Лили Прайър ‘В кухнята на страстта’.


В Сицилия, където мафията говори тихо за любов, се разгаря сочна приказка за секс, рецепти и загадъчни убийства. Кухнята носи ароматите на миналото и всяко събитие в историята ? е записано с някакъв обонятелен меморандум. Ето ги ванилията, кафето, индийското орехче и тайните; ето ги млечно-сладката миризма на бебета, на стара кожа, овче сирене и теменужки. В ъгъла, до килера, е увиснала миризмата на стар тютюн, на старост и смърт, а соленият аромат на похот и секс, се усеща във въздуха до стъпалата към избата заедно с мириса на сапун, чесън, пчелен восък, лавандула, ревност и разочарование.


Зима, пролет, лято и есен... в Сицилия. Това са сезоните, през които главната героиня - Роза Фиоре - преминава в съзряването си, за да ни направи свидетели на своя живот, изпълнен с вкусна храна, екзотичност, пищност и чувственост. Всичко това е майсторски подправено с премерена доза болка, самота и обилно количество любов.


Вкусът и ароматът са на неустоими италиански ястия. Описанията са плътни и наситени. Героите са страстни и необикновени. А кухнята е сърцето на имението и любимо място на Роза, която обича, още от ранна детска възраст, да прекарва времето си там, особено след загубата на нейния любим. Това място е и очевидец, от незапомнени времена, на всичко, което се случва наоколо – раждания, сватби, погребения...


За Роза кухнята се превръща в нейна обител, отдушник, съмишленик и довереник. Един ден тя решава да напусне дома си и да замине за Палермо, където започва работа в библиотека. Съчетавайки длъжността на библиотекарка със страстта си към готвенето, Роза се лишава от радостите на любовта и заживява еднообразен живот. Но настъпва мигът, когато тя среща Англичанина, който и? показва как да заживее пълноценно. Заедно те преоткриват себе си и света по нов начин. Храната и сексът се превръщат в тяхното взаимно пиршество на сетивата и  празненство на живота. Преди обаче окончателно да се насладят на десерта, който техните съдби са им приготвили, те трябва да преминат през загубата, отчаянието и болката.


Книга, която ще ви накара чрез богатството и наситеността на думите да вкусите от италианската кухня, да помиришете аромата на храната и да усетите докосването на желанието до кожата си.


 Лили Прайър е английска писателка, автор на 4 книги. Заедно със съпруга си Крис и мопса Норман разпределя времето си между Лондон, Англия и Тоскана, Италия, откъдето черпи вдъхновение за творбите си. Романът й „В кухнята на страстта” печели втора награда за дебют Гилфорд Артс Бук Прайз за 2004 г. Очаква се „Парамаунт” да продуцират филм по романа. Книгите на Лили Прайър са преведени на френски, немски, руски, испански, италиански, турски, македонски, датски, шведски и др.


Един от читателите на романа ще има възможност да спечели екскурзия в Сицилия, предоставена от ГЪЛИВЕР ТРАВЕЛ. В книгата има поместен талон, който читателите могат да изпращат на адреса на книгоиздателската къща до 01 декември 2013 г. Томболата ще бъде разиграна в рамките на Коледния панаир на книгата.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!