От 13 май на книжния пазар нов сборник на Удхаус

От 13 май Издателство Ера ще зарадва своите почитатели  с новия сборник на брилянтния английски хуморист Удхаус  ‘’Джентълмени в неволя’’, който включва два смехотоврни романа -  „Гафовете на Арчи” и „Наследството на Биф”.


Пътят към богатството е трънлив! А за нашите герои, той е щура поредица от гафове и неволи. С хитрост, без финес и дори без панталони, те са готови да преодолеят всички препятствия!


Арчи Мофам пристига в Ню Йорк подтикнат от своето желание да търси нови възможности, както и от желанието на семейния съвет да се отърве от него. Още с пристигането си Арчи вдига грандиозен скандал на управителя на един от най-престижните хотели в града. Но след този фалстарт, любовта го спохожда и той сключва брак с красивата, сладка и мила Лусил. И каква изненада! Освен гореизброените добродетели, тя е наследница на... един от най-престижните хотели в Ню Йорк. И още една изненада! Нейният обичан татко е самата „акула” Даниъл Брустър, собственик и управител на хотела! За Арчи няма друг изход освен да се помири с разярения си тъст, но господин Брустър далеч не споделя неговия ентусиазъм.


След смъртта на своя кръстник, Едмънд Бифън Кристофьр, познат сред приятелите си като Биф, получава наследство възлизащо на няколко милиона. Това е сбъдната мечта, нали? Но има и условие - Биф може да загуби всичко, ако го окошарят в полицейския участък. Ще кажете: що за условие е това? Старият Едмънд Бифън Пайк е предобре запознат със слконността на своя кръщелник да налита на служители на закона, след като обърне няколко чашки. За да предпазят Биф от подобна постъпка, сестра му и най- добрият му приятел отмъкват всичките му панталони. Странен подход, но дали ще даде резултат?


Сър Пелъм Гренвил Удхаус е роден през 1881 г. Получава рицарско звание малко преди смъртта си през 1975 г. Той е признат за най-добрия английски автор-хуморист на XX вeк.


Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!