Отслабването и напитките

В днешно време отслабването се е превърнало за някои хора във фикс идея. Но, за съжаление, по време на диетите някои от предпочитаните храни трябва да отпаднат от хранителния режим. Ограниченията се отнасят и за напитките. Затова е добре да имаме информация за различните напитки, за да можем да внимаваме какво консумираме, ако искаме да поддържаме елегантна фигура…

Отдавна е известно, че газираните напитки са едни от първите елементи на хранителния режим, от които трябва да се откажем, ако искаме да сме слаби. Те наистина водят до подуване на корема, но вредата им не е състои само в това. По-сериозният проблем е, че газираните безалкохолни напитки са източник на много празни калории, които повишават броя на консумираните за деня калории неколкократно.

Водата обаче е  основа на живота и тя трябва да е съществен елемент при всеки добре планиран хранителен режим, който цели сваляне на килограми. Според специалистите, дори няколко глътки вода могат да заменят няколкостотин излишни калории. Затова по време на диета, а и не само, пийте достатъчно вода - 1,5-2 л на ден.

Експертите предупреждават, че по подобие на газираните напитки, плодовите сокове също могат да бъдат източник на доста калории - в около 100 мл средно се падат по около 45 ккал. За да не се  стига до прием на празни калории, а и за да се извлече максимална полза от плодовете,  не купувайте сокове в кутия, а избирайте  фрешове от напълно натурални продукти.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!