По-дълбоките бръчки говорят за слаби и чупливи кости

Изследване на британски учени показва, че големият брой дълбоки бръчки по лицето и врата могат да свидетелстват за слаби кости.

Всъщност, установено е, че появата на бръчки по лицето  нямат нищо общо с възрастта. Те могат да се появят при 30-годишни жени, докато има жени на 50 години,  които нямат нито една бръчица и то без да са правили разкрасителни процедури и козметични операции…

Когато забележи появата на бръчки по лицето, всяка жена започва яростна борба с това неприятно явление.  За да спрат стареенето на кожата, дамите използват какви ли не маски и кремове.  Но много често те не помагат…

Важно да се знае, че причина за появата на бръчки  невинаги е липсата на достатъчна грижа за кожата на лицето и врата. Според учените бръчките могат да са сигнал за проблеми с костната тъкан.

При проведеното изследване се оказало, че дълбочината и броят на бръчките са непосредствено свързани с риска от счупване на костите. Нещо повече - тази зависимост се наблюдава при жени с различно телосложение, възраст и маса на тялото.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!