Работохолизмът е опасен

Мащабно изследване на английски учени доказва, че голямата отдаденост на работата може да причини тарйни здравословни проблеми в бъдеше. Според специалистите пренатоварването, ненормираният работен ден и конфликтите в службата се отразяват най-зле на психиката, но създават предпоставки и за други здравословни проблеми.

Експертите твърдят, че съществува пряка връзка между стреса на работното място и метаболитния синдром, вследствие на който се появяват заболявания като затлъстяване и повишено кръвно налягане. Нещо повече,  според учените, 2 години криворазбрана отдаденост на работата може да докара на работохолика стрес-индуциран захарен диабет.

Често, за да поддържат организма си в кондиция,  работохолиците пият много кафе, а то, както е известно, в малки дози е безвредно и дори полезно, но в големи количества може да бъде наречено истинска отрова. То, в комбинация с цигари и алкохол, рано или късно превръща работохолиците в инвалиди.

Все пак учените успокояват, че в ранен стадий симптомите на метаболитния синдром са лечими. Просто трябва да се промени начинът на живот - да се промени режимът на хранене и видът на консумираните продукти, да се води по-активен живот, да се спрат цигарите и да се ограничи максимално алкохолът.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!