С възрастта напълняваме - защо?

Според специалистите, причината за по-трудното отслабване през годините се крие в намалената ефективност на добрите мазнини в организма ни. В тялото на човек има добри кафяви мазнини и  лоши. С напредване на възрастта добрите мазнини в тялото забавят действието си и това пречи на бързото отслабване.

Хората на средна възраст срещат проблем със свалянето на килограми, защото техните добри кафяви мазнини произвеждат по-малко топлина в тялото и това забавя изгарянето на лошите бели мазнини.

По-добре познати са ни белите мазнини, разположени под кожата на корема и бедрата. Освен тях  съществуват и кафяви мазнини, чиято функция  е да генерират топлината в тялото като по този начин подпомагат ускоряването на метаболизма и изгарянето на белите подкожни мазнини.

Известно е, че още докато с в майчината утроба, около раменете на бебетата има кафяви мазнини, които помагат за поддържането на постоянна температура след като се родят.

Изследване на японски учени  е установило, че с  напредването на възрастта произвеждането на топлина от кафявите мазнини се забавя драстично. Те намаляват дейсността си, а с това и изгарянето на белите мазнини под кожата.

Специалистите препоръчват хората в напреднала възраст  да спазват диетите си много по-стриктно и да се движат  два пъти по-активно от останалите.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!