Сексът и зимата

Навлязохме в най-любовния месец  в годината - февруари. По принцип любовта се свързва с най-прекрасния сезон - пролетта. Установено е обаче, че най-добрият сезон за любов е зимата, а на второ място - есента.

Според китайската медицина и философия, препоръчителната честота на интимните контакти през зимата допуска ежедневен секс, през есента - 3-4 пъти седмично, в горещите летни дни - само 2 пъти и ,колкото и да е невероятно, през пролетта, възпята като време за любов - не по-често от веднъж седмично.

Тази източна вековна мъдрост си има своите основания, които важат не само в Япония и Китай. Според нея браният период трябва да достига своята кулминация тогава, когато има най-много време и сили. А  това са именно есента и зимата.

Всъщност и днес се препоръчва на бъдещите родители да предвидят зачеването на дете, ако не по време на медения месец, то поне по време на почивка. Тогава няма стрес, тялото и душата се отпускат, което и позволява райско наслаждение.

Каква е ползата от студовете за сексуалния живот? Всъщност сексът е бил замислен от природата с една цел - продължаване на рода. А сперматозоидите могат да съзреят само при температура по-ниска от нормалните 36 градуса по Целзий. Сперматогенезата се стимулира с понижаване на външната температура.

Всъщност, ако една двойка има планове за дете, а не прави секс само  за удоволствие, най-добре е мъжът да забрави за електрическите възглавнички под седалището, горещите вани и навика да държи лаптопа на коленете си...Всичко това би могло да доведе до ниска жизнеспособност на неговата сперма и ниска вероятност от зачеване.

И още нещо важно - редовните интимни контакти са най-доброто лекарство срещу зимната депресия. В студеното зимно време, при късата продължителност на светлия ден и  унилата природа - още един ‘антидепресант’ няма да  навреди...
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!