Сменете сънотворните с валериан и маточина

Безсънието прави наистина живота изключително труден - вие не можете да вършите ежедневните си задължения както трябва и затова е най-добре  да се обърнете към професионална медицинска помощ.

Но медикаментите за безсъние могат да дадат странични ефекти и неприятни резултати, а може и да се пристрастите към тях. Освен това подобни таблетки имат странични ефекти  на следващия ден - главата тежи, чувствате се подпухнали  и не усещате тялото си. Адаптацията към дневния режим е много трудна и в крайна сметка не се постига крайният ефект - да се наспите и да си починете …

Спасение обаче има - на пазара могат да се намерят много средства, които се купуват  свободно и са на билкова основа. Те нямат  странични ефекти, а  и не оказват никакво влияние върху психиката.

Валерианът е доказано средство срещу безсъние. Коренът му се използва заради успокоителното му действие.  Жълтият кантарион, освен че успокоява, се използва и при лека депресия. Хмелът  се  използва за производство на бира, но той успокоява нервната система и действа благоприятно върху храносмилателната система. Маточината също успокоява и  облекчава  стомашните  разстройства, причинени от стрес и напрежение.  

Всички тези растения могат да се намерят сред съставките на различки капсули и капки, които се продават в аптеките. Най-добрата страна на природната медицина е, че към тези билки човек не може да се пристрасти.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!