Суровите ядки намаляват холестерола

Американско изследване сочи, че консумирането на около 67 г ядки дневно намалява холестерола със 7,4%. Резултатите от изследването показват още, че ядките влияят положително и на триглицеридите. Полезното им действие обаче се губи, ако към ядките са прибавени сол или захар…

Все още не са установени механизмите, които се активират благодарение на ядките.  Знае се обаче,  че те  засищат и са много подходящи за балансирана диета. Това  обаче важи само  ако те е  приемат вместо едно или няколко от основните ястия за  деня, а не заедно с другата храна.

Шепа ядки осигуряват необходимата енергия на тялото за дълго време. За радост на вегетарианците, ядките могат да бъдат заместител на  месото, заради голямото количество протеини, които съдържат.  Освен това те са богати на желязо и витамин В. Нещо повече - консумацията на ядки намалява риска от диабет тип 2. Това се отнася най-вече за фъстъците.

Специалистите препоръчват на бременните и майките кърмачки да ядат по 50 г седмично от т. нар. благородни ядкови плодове - лешници, бадеми и кашу.  Те допринасят за здравословното хранене на майката и осигуряват на бебето минерали и витамини. Бадемите и кашуто имат високо съдържание на магнезий, който е важен за развитието на скелета.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!