Съществуват плодове, които топят мазнините

Според специалистите, ананасът и папаята помагат  за намаляване на теглото.

Отдавна е известно, че ананасът притежава свойствата да изгаря мазнините, но съвсем наскоро той стана неразделна част от много диети. Дейстието му се обяснява с високото съдържание на фермента бромелаин, който разгражда мазнините. Той спомага за преработването в стомашно-чревния тракт на рибата,  месото, бобовите култури и млечните продукти. Именно по тази причина диетолозите препоръчват по време на обилна вечеря да се пие сок от ананас или да се хапват парченца от този плод.

Любителите на екзотичните плодове все повече се убеждават и в ползата на папаята за намаляване на теглото. Някои дори наричат плода  ‘храната на 21-ви век’. И това име е напълно обосновано - в папаята се съдържат всички водноразтворими витамини, а освен това  присъстват и ензими, които  разграждат мазнините.

Диетолозите препоръчват папаята да се яде непосредствено преди храна, по време на храна или веднага след това, защото само тогава тя действа оптимално.

Препоръчително е ананасът и папаята да бъдат един от компонентите на белтъчно-въглехидратните диети, защото така се постигат максимални разултати. 
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!