Време за депресия и раздяла ли е Денят на Свети Валентин?

Учените вече са успели да посегнал и на празника на Свети Валентин. Наскоро те заявили, че този ден може да предизвика сериозни душевни разстройства у хората с проблеми в личния живот. При самотните в този ден се наблюдава потиснато състояние на духа и депресия.

Според психолозите, на фона на всеобщото ликуване, особено остро възприемат Деня на влюбените подрастващите.  За тях този празник се превръща в социометричен тест: колкото повече ‘валентинки’ си получил, с толкова по-голяма популярност се ползваш в колектива. В резултат едни са всеобщи любимци, а други са обречени от връстниците си на самота.

Трудности има и при тези, които на пръв поглед не са самотни. Специалистите отбелязват тенденция към разрив на отношенията именно в този ден на любовта и романтиката. Причина  за раздялата на хората в Деня на Свети Валентин се явява преоценката на отношенията  с партньора.

Човек подхожда към една връзка с големи изисквания и разбирайки, че отношенията  не отговарят на тях, ги прекъсват. Празникът с повсеместно срещащите се атрибути на любовта и разговорите за истинските ценности провокират към  раздяла. Мнозина, обратно, се стремят да сключат брак именно в този празничен ден, но това също е някаква игра със съдбата - подсъзнателно на човек му се иска да получи подкрепа свише и търси допълнителни гаранции за бъдещо щастие...
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!