Връщаме ли се към природното лечение?

Всеки от нас малко или много познава и прилага различни природни средства, които са доказано ефикасни за лечение на простуда; срещу болки от всякакъв характер; те могат да бъдат храни за подсилване на организма, ароматни масла срещу безпокойство и т.н.

Дали всички тези природни средства ние наричаме алтернативна медицина, или пък народна мъдрост - няма значение, важното е, че  има с какво бързо и лесно да си помогнем от природата…

Защо всъщност се обръщаме към природните средства за лечение? Те са ни винаги подръка, а трябва да се има предвид и това, че голяма част от  лекарствените средства са изработени на базата на билки и съдържат активни растителни съставки.

Науката отдавна е доказала лечебните свойства на билките. Те имат много по-малко странични ефекти в сравнение с химическите вещества и синтетичните медикаменти, а са  и по-евтини от повечето лекарства.

Важно е да се знае обаче, че природните средства са ефикасни, но имат лечебен лимит. Те не могат да заменят професионалната лекарска намеса.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!