Всъщност полезно или вредно е месото?

Мазните меса са богат източник на наситени мазнини, смятани за неособено полезни. Дневният прием на наситени мастни киселини трябва да е около 25% от поетата храна. Парче свинско филе обаче има по-малко мазнини от пилешките гърди, например. Важно е се знае, че при спазване на умерен  хранителен режим, консумацията на свинско месо ще ни даде голяма доза от хормоните на щастието.

Още Петър Дънов препоръчва при неразположение да се изпече и яде свинско месо.  При избора какво да бъде то, трябва да се водим от принципа да не е допълнително обработено и консервирано.

Повечето от наситените мазнини в говеждото месо намаляват риска от заболявания на сърдечносъдовата система, а също така спомагат  за намаляване на лошия холестерол. Това месо предоставя на организма хранителни вещества като желязо, цинк и витамини от група В.

Телешкото месо пък е много по-крехко и вкусно от говеждото. То съдържа по-малко калории и наполовина по-малко  мазнини. Телешкото  месо е източник на висококачествен протеин.  Това е мазното здравословно месо.  Умерената му консумация подобрява работата на сърдечносъдовата система и предпазва от развитие на анемия.

Ненаситените полезни мазнини са половината от мазнините на агнешкото месо. То има висока хранителна стойност и е особено добър източник на лесно абсорбиращи се цинк и желязо. Препоръчителният дневен прием на цинк и желязо, необходимо за образуването на червените кръвни клетки, може да се осигури от консумацията на агнешко. То е богато на витамини, особено на витамин В12.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!