За някои суперхрани

В последно време много популярни са т. нар. суперхрани. Те спомагат не само за поддържането на перфектна фигура, но имат благотворно влияние  върху цялостното ни здравословно състояние и са ефикасна защита срещу много заболявания.

Към суперхраните спадат много плодове. Те са най-ефикасни, когато се консумират често и по възможност в суров вид /сокове, плодови салати, пюрета/.  Ето кои са най-полезните от тях:

Акай бери е с високо съдържание на антиоксиданти, зарежда тялото с полезни мазнини и има противовъзпалително действие.

Авокадото е  едно от най-ефикасните средства за борба с лошия  холестерол.  Освен това, авокадото е богато на мастни киселини и спомага за усвояването на каротеноидите, като по този начин поддържа сърцето здраво.

Боровинките подсилват функциите на мозъка, като му създават подходящи условия за работа, подобряват паметта и концентрацията. Тези плодове се препоръчват от специалистите при проблеми с очите. Те са много богати и на магнезий.

Гроздето  пък се препоръчва за здраво сърце - то предпазва от болести  на сърдечносъдовата система. Снабдява организма с витамин С и спомага за избелване на зъбите.  
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!