За стройна фигура - редовно хранене

Здравословното  и правилно хранене  е чудесно нещо, но май само за хората, които нямат друга работа, освен да следят как се хранят. Тези, които работят обаче  допускат доста грешки. Те постоянно четат  материали за диети и сваляне на килограми, а всеки сезон натрупват излишно тегло…

Какво се случва всъщност? Причината е във фаталните грешки, които постоянно се допускат. Кои са те?

Една от основните грешки е, че много хора напоследък не закусват. Оправданията са стотици - ‘още не съм се събудил’, ‘след като ям ми се доспива’, ‘нямам време’ и още куп подобни...Разбира се, че не е нужно още щом се събудите да се хвърлите към хладилника. Важното е закуската да се случи  до час след ставане. А тя е наистина най-важното хранене за деня, независимо от скептичната усмивка, която това твърдение ще предизвика у някои.

Закуската стартира метаболизма, а и трябва да хапнете нещо, за да можете да изкарате до обяд.  Ако не ви се занимава с приготвяне на специална закуска, изяжте поне едно кисело мляко и плод. Към 10 часа отново хапнете 1 ябълка, например.

Късният обяд също е много вреден навик. Установено е, че 98% от жените почти забравят на обядват и се сещат да хапнат, когато вече са почти умрели от глад. Това пък води до сериозно преяждане. Обедната почивка е за обяд, а не за пазар, и трябва да се планира така, че да съвпадне с момента на огладняване.

Идва ред на вечерята. След като не сте закусвали и сте обядвали към 15 часа /ако въобще сте го направили/, вечерята се превръща в зловещо преяждане.

И така, успеете ли да сложите ред в хранителния си режим като избегнете тези основни грешки, 3 кг ще изчезнат от теглото ви в рамките на месец и то без да се усетите...
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!