Защо не трябва да подценяваме слънцезащитните продукти

Слънцезащитните продукти са задължителен елемент от правилната грижа за кожата. В противен случай преките слънчеви лъчи могат ? да нанесат сериозни щети -  бързо състаряване, поява на лунички, старчески петна и зачервявания. Ето защо дерматолозите препоръчват използването на слънцезащитни продукти през цялата година, но с различна степен на защита, спрямо съответния сезон.  

Кои слънчеви лъчи са вредни за здравето?

Слънчевите лъчи са различни. Открояват се три вида - UVA, UVB и UVC лъчи. Последните практически не проникват в озоновия слой, което означава, че са безопасни за хората. Като цяло, слънцето оказва благоприятен ефект върху организма. То стартира процеса на производство на витамин D, който отговаря за здравината на зъбите и ноктите, а също и за еластичността на мускулната тъкан. Този витамин влияе и върху производството на серотонин - хормонът на щастието. 

“Уговорката” обаче е да приемаме слънчевите лъчи в умерени дози.  В големи количества те могат да бъдат изключително вредни, поради тази причина и съвременните производители създават различни слънцезащитни продукти – кремове за лице, мляко за тяло, флуиди за екстремна защитаемулсия за лице,гел против алергиилосион за бронзов тенолио за тялотоалетно мляко за след слънцебалсам за след слънце и много други.

Вижте повече на https://aptekamedea.bg/blog/koi-sa-nay-efektivnite-slantsezashtitni-produkti.html.
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!