Злато или сребро - изберете сами

Kанадско изследване доказва, че макар и да са красиви, златните бижута не влияят добре на всички, които ги носят. Според специалистите, тези украшения имат стимулиращ ефект, който може да окаже негативно въздействие на нервната система и да доведе до депресия.


 Изследователите са установили, че при контакт с кожата, златото се отразява негативно върху работата на нервната система, забавя обмяната на веществата, влошава настроението и поражда чувство на тревога.


 Все пак това не се случва при всички, които носят златни бижута. Все пак, не се препоръчва носенето им най-вече от емоционални хора и от такива с неустойчива психика. Учените предупреждават, че златото е противопоказно и за епилептици, защото неговият блясък може да предизвика пристъп.


 Според специалистите, най-вече злато не трябва да носят хората в мегаполисите, защото те и без това са подложени на голям стрес. Все пак, изследователите не съветват да се откажете съвсем от златото, ноК препоръчват то да се сваля поне през нощта. Те съветват, също така, златото да се замени със сребро, което не оказва негативно влияние на организма, напротив, то дори оказва положително въздействие върху работата  на нервната система и понижава кръвното налягане...
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!