Знаете ли, че…

Видеоигрите могат да бъдат полезни за  зрението

Учените постоянно спорят вредни или не са видеоигрите. Мнението на противниците обаче напоследък надделява. Но канадски специалисти са доказали, че безполезното /според някои/ губене на време има и някои плюсове.  

Според експертите видеоигрите могат да подобрят зрението на хора  с вродена катаракта. При това заболяване операцията и лещите невинаги помагат и хората имат проблеми до зряла възраст. Учените смятат, че процесът може да бъде върнат назад след кратък курс с видеоигри…

Млечните храни подхранват мозъка

Учени от Америка и Австралия са установили, че млечните продукти са полезни не само за костите, но и за мозъка. Техните изследвания  показали, че хората, които редовно консумират мляко, сирене и кашкавал, се представят по-добре на когнитивните тестове от тези, които рядко или изобщо не ядат млечни храни.

Специалистите твърдят, че правилното функциониране на мозъка е свързано с набавянето на достатъчно ‘добри’ мазнини, каквито има в млечните продукти.

От диетичните напитки се пълнее

Американски учени са установили, че хората, които избират да пият диетични напитки, не приемат по-малко калории от останалите. Изкуствените подсладители влияят върху контрола на апетита на човек и му пречат да прецени правилно количеството погълнати калории.

Специалистите са открили, че подсладителите нарушават контрола на сладките сензори в мозъка и по този начин му пречат да изпраща сигнали до тялото за точното количество храна, от което то се нуждае.  В резултат - консумацията на подобни напитки увеличава хранителния прием.  
Коментари


Krasotata.net 2006-2015 | Всички права запазени!